Scheiding Begeleiding

Hoewel we geloven dat het meestal mogelijk is een gestrande relatie weer vlot te trekken, zijn we ook niet blind voor het feit dat soms voor één of beide partners de relatie definitief voorbij is. Vaak is dit een pijnlijke realiteit maar in liefde en relatie telt nu eenmaal het laagste bod, d.w.z. hoe graag wij ook zouden willen, wanneer de andere partij echt niet meer wil, is de relatie voorbij.

Dan nog is het vaak heel verstandig deze relatie in sereniteit en met veel mededogen voor de andere te ontbinden, er is immers steeds bij beiden een stukje rouwverwerking.

Partir c’est mourir un peu!

In het scheidingsproces is het moreel en zelfs financieel van het grootste belang, met veel aandacht voor de juiste communicatie de zaken af te ronden. Iedereen kent uit zijn omgeving meerdere gevallen van nodeloze kostelijke en bijzonder, moreel pijnlijke vechtscheidingen. Het is dan ook helemaal niet onverstandig je bij deze moeilijke taak te laten begeleiden door een ervaren therapeut.

Eigenaardig genoeg verliep in een aantal gevallen in het verleden, deze bespreking communicatief zo goed dat koppels uiteindelijk besloten over te gaan naar relatietherapie, wat natuurlijk geen probleem is.

Wij kunnen u helpen met het opstellen van een ontwerp EOT (Echtscheiding Onderlinge Toestemming) en werken daarvoor nauw samen met een notaris, en enkele juridische raadgevers.

Op deze wijze hielpen we in het verleden reeds heel wat mensen hun relatie op serene en wettelijk goed onderbouwde basis te ontbinden.

Of bel me op 0473849577