Burn-Out

Iedereen heeft wel eens het gevoel zijn best te doen, maar niet vooruit te komen. Vaak wordt zo een dag omschreven als een “baaldag”. Mensen met een Burn Out hebben dat, dag na dag en in een extreme vorm. Hoe harder ze proberen om oplossingen te zoeken en hoe meer ze proberen die plannen uit te voeren, hoe dieper ze in een toestand verzeild geraken van uitputting en vermoeidheid. 

Dit kan zelfs zo ver gaan dat het idee te ‘moeten‘ leven op zich al teveel wordt. Soms raken mensen zodanig in een spiraal van stress en piekeren om de ultieme manier te vinden om te ontstressen dat een mentale crash onafwendbaar is.  De oplossing van dit probleem ligt weer bij de mens zelf. Ergens op zijn levenspad heeft deze mens zichzelf de eigenschap aangeleerd om zich extreem verantwoordelijk te voelen voor zijn omgeving en de problemen die zich in zijn leven voordoen aan te pakken zonder de nodige ‘zelfzorg’.

Het is dan ook de juiste weg om hiernaar op zoek te gaan en zo de juiste inzichten te verwerven over zijn eigen gedragingen. Waar hij deze in zijn eigen context het gezin, de school, vriendenkring, de partner(s), werkomgeving enz. opgepikt heeft en wat hij in de toekomst kan ondernemen om zelfzorgzamer te zijn.
Mensen met een Burn Out moeten leren zelfzorgzamer te zijn, dit door de juiste inzichten te verwerven in hun eigen functioneren, hun gedragingen en op zoek te gaan naar, waar in hun context ze deze gedragingen opgepikt hebben. Pas als je inzichten krijgt in het “waarom” van je gedrag, kan je deze gedragingen effectief veranderen.
Of bel me op 0473849577